به گزارش میمتالز، کاوه حاجی علی اکبری با بیان اینکه قرار است در شهر تهران تا پایان سال جاری تعداد واحد مسکونی ساخته شود و قرارگاهی هم در این زمینه ایجاد شده است، افزود: کلید شروع ساخت ۱۵ هزار واحد مسکونی زده شده است و از اواخر ماه جاری کار آغاز میشود. برخی از پروانههای این واحدها صادر و وارد فرایند ساخت و ساز شده و برخی هم در مرحله صدور است.
چکیده صحبتهای علی اکبری را در ادامه میخوانید:
در هر نقطه شهر که امکان تعریف پروژه کوتاهمدت وجود داشته باشد، کار را با سرعت بیشتری انجام میدهیم تا بتوانیم به عدد مورد نظر در موضوع مسکن برسیم.
این بسته ۱۵ هزار تایی در مناطق مختلف شهرداری از منطقه یک تا ۲۰ ساخته میشود، ولی افزایش رونق ساخت و ساز در بافت فرسوده از اولویتهای مدیریت شهری است. یکی دیگر از موضوعاتی که در دستور کار مدیریت شهری قرار دارد، استفاده از اراضی ناکارآمد شهری است که میتوانیم از این اراضی در ساخت و ساز استفاده کنیم و امکان توسعه را برای آنها فراهم کنیم. به عنوان مثال طرح نوسازی خیابان فدائیان اسلام با مساحت ۵۵۰ هکتار به تصویب شورای عالی معماری شهرسازی رسیده است و امکان نوسازی در حاشیه این خیابان فراهم شده است. در اطراف خیابان فدائیان اسلام از میدان شوش تا حرم شاه عبدالعظیم مجموعهای از اراضی را داریم که در گذشته کاربرد صنعتی و کارگاهی داشتند و از اوایل دهه هفتاد رها شدهاند و یا به نوعی فریز شده و بلااستفاده مانده است.
طبق توافقات صورت گرفته با معاونت شهرسازی و معماری، برنامه نوسازی خیابان فدائیان اسلام در دستور کار قرار گرفت و در شورای عالی معماری شهرسازی تصویب شد. در اطراف خیابان فدائیان اسلام امکان ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی وجود دارد.
امکان ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی در خیابان فدائیان اسلام| ۴ هزار خانه در حریم دکل برق فشار قوی وجود دارد
همچنین امکان ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی در کورهپزخانههای منطقه ۱۹ وجود دارد، در اراضی مزروعی منطقه ۱۸ هم تا ۵۰ هزار واحد مسکونی میتوان تولید کرد.
میدانگاه شهید شهریاری که آماده بهره برداری است؛ بزرگترین پروژه فضای سبز است که مساحت آن ۱۰ هزار و ۴۰۰ متر است. ۷۰ درصد آن فضای سبز و ۳۰ درصد آن فضای خدماتی ورزشی و فرهنگی است. با این اقدام بخش عمدهای از کمبودها را رفع میکنیم و باعث ارتقای کیفیت زندگی میشویم. البته این کار از یک سال پیش آغاز شده و امسال آماده بهرهبرداری است.
۴۰ هزار پلاک فاقد سند رسمی مالکیت در بافت فرسوده داریم تا زمانی که مشکل آنها حل نشود امکان نوسازی وجود ندارد. نیاز به قانون داریم. باید بازنگریهایی صورت و اصلاحاتی در رویهها انجام شود. وقتی پروندهای تشکیل میشود در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه برسد. در حال حاضر فرایند هر پلاک سه سال طول میکشد. مذاکراتی با سازمان ثبت و قوه قضاییه انجام میدهیم تا در روند قانونی اصلاحاتی صورت گیرد.
امکان ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی در خیابان فدائیان اسلام| ۴ هزار خانه در حریم دکل برق فشار قوی وجود دارد
۴ هزار پلاک در حریم دکل فشار قوی داریم که یا باید دکلها جابهجا شود یا به زیر زمین منتقل شود، تا زمانی که این دکلها وجود داشته باشد امکان نوسازی وجود ندارد البته پیگیریهایی از سوی وزارت نیرو در این زمینه انجام دادهایم تا مانعزداییها انجام شود.
۱۳ هزار و ۵۰۰ پلاک در نوار حریم خطوط راهآهن داریم. البته آییننامه اجرایی این پلاکها در هیأت وزیران بازنگری میشود تا تسهیلگری و مانعزدایی صورت گیرد. نوسازی بافت فرسوده چند وجهی است و ابعاد مختلف دارد و ما علاوه بر کمک دولت، نیازمند همکاری مجلس و قوه قضاییه هستیم در صورتی که قوانین اصلاح و مانعزداییها انجام شود نوسازی بافت فرسوده با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
منبع: همشهری آنلاین